Colocviul Evrika-Cygnus 2012

Ediția a 18-a a Colocviului Național de Fizică „EVRIKA! –CYGNUS” are ca principală tematică Fizica, implicațiile șiaplicațiile ei în tehnică și tehnologie, chimie, biologie, geologie, geografie, astronomie, economie și alte științe exacte.
Lucrările Colocviului se vor desfășura în MunicipiulConstanța prin grija Palatului Copiilor din Constanța.
Întreaga activitate legată de conținutul lucrărilor, structurate pe cele 9 secțiuni (vezi programul ce urmează), se axează pe conceptul de interdisciplinaritate și transdisciplinaritate, orientate către științele exacte, spre tehnică și tehnologie.
Lucrările privesc problemele actuale din învățământul preuniversitar al Fizicii în contextul conceptului de învățământ științific integrat reliefându-se din nou locul și importanța studiului Fizicii în țara noastră – atât în învățământul preuniversitar cât și în cel universitar punându-se accent pe schimbările necesare a fi promovate în vederea alinierii la standardele europene din domeniul educațional.
În cadrul Colocviului se vor face expuneri și demonstrații inclusiv experimentale pe secțiuni și în plen. În programul manifestării este inclusă și o masă rotundă privind activitățile revistelor EVRIKA! și CYGNUS.
Ca și celelalte ediții ale Colocviului, se urmărește încurajarea contactelor științifice, cunoașterii reciproce a activităților persoanelor pasionate de studiul Fizicii vizând performanța elevilor noștri în acest domeniu, precum și ridicarea nivelului calitativ general al școlii românești în domeniul tehnico-științific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *