Colocviul Evrika-Cygnus 2014

Ajunsă la a XX-a ediţie anuală, manifestarea metodicoştiinţifică mai sus rubricată având ca tematică principală FIZICA ENERGETICĂ, trăieşte un moment aniversar: două decenii de când această întâlnire de nivel naţional (cu participare internaţională) reuneşte profesori din învăţământul preuniversitar şi universitar ce slujesc Fizica, ca disciplină de învăţământ şi ştiinţă a naturii. Anii au trecut începând cu 1994 când a avut loc prima ediţie a manifestării la Brăila sub denumirea de „Colocviul Naţional de Fizică EVRIKA”.
Începând cu anul 2005 Colocviul se organizează în parteneriat cu Societatea Ştiinţifică CYGNUS – centru UNESCO Suceava care, în acelaşi an, editează primul număr al revistei de Fizică CYGNUS cu apariţie bianuală în complementaritate cu revista de Fizică EVRIKA.
Colocviul apare sub denumirea EVRIKA-CYGNUS iar până acum, de-a lungul celor 20 de ani, şi-a derulat lucrările la Brăila, Suceava, Baia Mare, Chişinău, Târgovişte, Bârlad, Tulcea, Buşteni – Prahova, Constanţa şi Ploieşti – Prahova. La Suceava (7 ediţii), la Baia Mare (2 ediţii) şi Chişinău (2 ediţii) – Colocviul a devenit mai bine cunoscut pentru majoritatea profesorilor de Fizică deşi şi în celelalte locaţii manifestarea s-a bucurat de o bună primire.
Nu ştim ce ne rezervă viitorul dar cei ce de-a lungul anilor s-au ocupat de organizarea acestei manifestări aduc mulţumiri pe această cale tuturor factorilor implicaţi în reuşita continuităţii acestei manifestări, tuturor colegilor care şi-au făcut timp şi au fost şi sunt preocupaţi de rolul şi locul Fizicii în pregătirea pentru muncă şi viaţă a generaţiilor tinere în contextul în care munca fizică este substituită de cele mai perfecţionate mecanisme şi maşini de tip robot. Într-o societate ce înaintează cu paşi repezi spre o totală informatizare (ce include automatizarea totală a activităţii umane) pregătirea la disciplina Fizică, o pregătire cât mai temeinică în şcoală, devine imperativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *