Colocviul Evrika-Cygnus 2015

Manifestarea metodico-ştiinţifică cunoscută sub denumirea mai sus rubricată a intrat în cel de-al treilea deceniu de desfăşurare anuală în contextul drumului ascendent de perfecţionare şi modernizare a învăţământului românesc de profil ştiinţific în care Fizica are un rol determinant.

Tematica ediţiei din 2015 se înscrie în conceptul de învăţământ ştiinţific integrat abordând acea latură a interdisciplinarităţii care se referă la Fizica „viului”, la Biofizică (Fizica medicală şi a tuturor aplicaţiilor în acest domeniu care include şi aparatura aferentă).

Colocviul are menirea de a spori aria de cuprindere a aplicaţiilor Fizicii în toate disciplinele studiate în învăţământul preuniversitar şi care se referă la „ştiinţele vieţii” care privesc viaţa comunităţilor sociale în condiţii de mediu sănătos propice dezvoltării fizice sănătoase a noilor generaţii.

Este locul să ne exprimăm întreaga gratitudine faţă de Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi şi Casa Corpului Didactic Iaşi care ne-au asigurat locaţia pentru prezentarea şi discuţia celor peste 40 de lucrări din programul manifestării care marchează încă un pas în efortul comun al tuturor pentru dezvoltarea, perfecţionarea şi modernizarea învăţământului românesc.

Mulţumim tuturor celor implicaţi în organizarea manifestării precum şi participanţilor – autori de lucrări care şi-au adus contribuţia la asigurarea continuităţii acestei întruniri care şi-a dobândit deja o tradiţie prin continuitatea sa.

COMISIA DE ORGANIZARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *