Concursul Interjudetean de Fizica Cygnus 2013

Din iniţiativa Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava şi a Societăţii Ştiinţifice CYGNUS – centru UNESCO Suceava în parteneriat cu Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava în perioada 1-3 martie 2013 s-a desfăşurat la Suceava prima ediţie a Concursului Interjudeţean de Fizică CYGNUS. Concursul are menirea de a stimula interesul elevilor pentru Fizică – disciplină fundamentală pentru dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei. La concurs au participat 115 elevi (clasele VI-XII) care au reprezentat 33 de unităţi şcolare din 8 judeţe ale ţării: Prahova, Bacău, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Maramureş şi Suceava. Concursul a constat din rezolvarea a 3 subiecte potrivit programei Olimpiadei Naţionale de Fizică pe durata a 3 ore. Funcţia de preşedinte a concursului a aparţinut dlui conf. univ. dr. ing. Dan Milici – prodecan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Din competiţia ca atare au rezultat 44 de menţiuni şi 23 de premii. Menţiunile au fost compensate prin diplome şi reviste Cygnus iar premiile au inclus în plus suma totală de 1520 lei.

Concursul s-a desfăşurat în localul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava în ziua de 2 martie sub coordonarea şi supravegherea unei comisii alcătuite din 27 de profesori, dintre care 19 din judeţul Suceava.

Concursul a demarat printr-o scurtă şedinţă festivă de deschidere şi s-a încheiat cu festivitatea de înmânare a premiilor. Toţi elevii prezenţi la concurs au primit diplome de participare. Concursul urmează ca în viitor să se desfăşoare anual ca drept fază pregătitoare şi de verificare a cunoştinţelor în vederea participării elevilor noştri la Olimpiada Naţională de Fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *