Metamorfoze 2000

Titlu: METAMORFOZE 2000

Perioada: 8-18 august 2000

Locul desfasurarii: Complexul “Arinis”, Gura Humorului, jud. Suceava

Motivatie:

Scoala de vara isi propune sa creeze un mediu adecvat tinerilor cu potential aptitudinal inalt din judetul Suceava, pentru a favoriza implicarea activa si responsabila a acestora in viata societatii romanesti. Intrucat in  aceasta parte a tarii nu s-au derulat astfel de proiecte cu caracter complex, credem necesara si benefica o astfel de actiune care sa faciliteze colaborarea si munca in echipa.

Grup tinta: tineri cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani din municipiul Suceava

Beneficiari : directi-100

indirecti : 400 din unitatile de invatamant sucevene

Obiective :

Prin prelegerile si cursurile derulate in cadrul atelierelor, profesorii urmaresc :

-sa optimizeze capacitatea de comunicare si interrelationare intre tineri ;

-sa formeze capacitatea de colaborare interdisciplinara si interculturala ;

-sa initieze tinerii in domeniul Stiintei Complexitatii

Rezumat :

Tabara este o continuare a inititivelor Centrului pentru Studii Complexe din Bucuresti de a sprijini ONG-urile locale in organizarea unor scoli cu caracter complex, destinate tinerilor cu potential aptitudinal inalt, avand ca scop favorizarea implicarii active si responsabile a acestora in viata societatii romanesti contemporane.

Intregul proiect propune, prin prelegerile si microcursurile derulate in cadrul atelierelor, sa faciliteze colaborarea si lucrul in echipa al participantilor.

Actiunea se bucura de participarea unor personalitati ale stiintei si artei din tara si de peste hotare : Quentin Gausset (profsor la Institutul de Antropologie al Universitatii din Copenhaga, Danemarca), Peter Douglas Currie (doctor in Teoria Complexitatii cu aplicatii in psihologie, Departamentul de Psihologie al Universitatii din Canterbury, Noua Zeelanda), Nikos Gousgounis (specialist in sociologia tineretului, profesor la Institutul Pedagogic din Atena), Florin Munteanu (presedintele C.S.C.-Bucuresti), Alexandru Caragea, Aron Jinaru, dr. Cristian Suteanu

Structura scolii de vara :

  1. Atelier de Comunicare culturala- coord. Dr. Cristian Suteanu, directorul Departamentului de Comunicare Culturala

Activitatile programate au urmarit sa analizeze din perspective diferite complexitatea interactiunii om-mediu si sa contribuie la formarea si raspandirea in randul tinerilor a unei atitudini echilibrate, de colaborare interdisciplinara si interculturala atat de necesare in procesul de integrare socio-economica la scara globala.

  • Atelier de Stiinta Complexitatii-coord. Dr. Florin Munteanu, presedinte C.S.C.-Bucuresti

Acest atelier a organizat cursuri destinate tuturor participantilor, ce cuprind cunostinte de baza din domeniul Stiintei Complexitatii, cum ar fi : geometria fractala, retele neuronale, automate celulare, stiinta cognitiei.

  • Departament de presa-coord. Liliana Soiman (« Monitorul de Suceava »)

In cadrul acestui atelier s-au realizat jurnalul zilnic al taberei, banca de imagini si interviuri, radio META precum si cursuri de initiere in mass-media.

  • Club Metamorfoze-coord. dr. Cornelia Munteanu

S-au organizat concursuri, auditii muzicale, expozitii personale, seri de filme, intalniri cu personalitati locale si nationale.

  • Atelierul de Comunicare Non-verbala- coord. Ioana de Hillerin si Mimi Branescu (actori)

Atelierul a urmarit descoperirea si folosirea tehnicilor de comunicare non-verbala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *